Monday, January 8, 2018

Vegan pure chocolademousse taartjes


Deze chocolademousse taartjes maakte ik voor het dessert op eerste kerstdag en ze vielen goed in de smaak. Wees wel gewaarschuwd, want als gezonder eten een van je goede voornemens is, zou ik dit recept even skippen...of je neemt er gewoon maar eentje als je ze hebt gemaakt. Als je van pure chocolade houdt, dan zal je deze vegan taartjes chocolademousse taartjes heerlijk vinden!

De tartelette vormpjes die ik gebruikte zijn van de hema. Deze kosten 4,- voor vier stuks en zijn anti aanbak, wat ideaal is als je ze snel achter elkaar wilt gebruiken zoals in dit recept!

Ingrediënten voor 12 stuks

Voor de bodems
360 g witte bloem
Theelepel zout
18 theelepels (54 gram) poedersuiker
18 theelepels (36 gram) cacao poeder
120 ml gesmolten kokosolie
60-90 ml water

Voor de chocolademousse
300 ml kikkererwtenvocht (2 grote biologische 400 gram blikjes kikkererwten)
300 g pure chocolade
60 ml agave siroop



Recept voor de bodems
1. Zeef de poedersuiker, cacaopoeder en bloem en meng deze in een kom.
2. Meng hier de gesmolten kokosolie doorheen met je handen. Kneed niet te veel.
3. Voeg water toe tot je een elastisch deeg hebt. Kneed het nogmaals niet te veel.
4.  Maak er een bol van en pak dit in in plasticfolie. Laat een halfuur rusten in de koelkast. .
5. Sla de bol plat en rol het uit tussen twee bakpapieren. Verdeel in twaalf rondjes ter grote van je tartelette vormpjes. Druk het deeg aan in een tartelette vormpje, druk er met een vork wat gaatjes in en zet minstens een halfuur (maar liever langer) in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
6. Leg op elk van de tartelettes een rond geknipt bakpapier en daarop bakbonen. Bak ze blind 15 minuten en nog 5 minuten zonder bakpapier en bonen. Laat ze afkoelen voordat je de mousse erin doet.

Recept voor de chocolademousse
1. Doe de agavesiroop en het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of in een kom. Mix dit tot er stijve pieken ontstaan. Dit gaat met een keukenmachine 5 minuutjes duren, met een handmixer kan dit tot een halfuur duren. Mix dus op de hoogste stand.
2. Mix de chocolade, laat deze een beetje afkoelen en meng erdoorheen. Klop totdat het mengsel weer een beetje stijf geworden is. 
3. Voeg optioneel nog een theelepel xantaangom toe.
4. Vul de afgekoelde vormpjes er zo snel mogelijk mee, zodat de mousse stijver wordt in de tartelettes.
5. Rasp er nog wat pure chocolade overheen of versier met vers fruit.

















Je kunt beide recepten natuurlijk ook los maken en dan op een andere manier verwerken in een ander recept. Eet de chocolademousse gewoon in een kommetje, of vul de bodempjes met een fruitmousse. Samen zijn ze uiteraard ook heel lekker!

Ik hoor het graag als je deze lekkere taartjes hebt gemaakt. Eet smakelijk!

2 comments:

  1. Yummy dit ziet er wel lekker uit

    ReplyDelete
  2. Met chocolademousse maak je volgens mij iedereen blij. Looks delicious!

    ReplyDelete