Monday, August 21, 2017

Supersimpele vegan citroencake


Nou, de titel zegt het al: vandaag deel ik een recept voor een makkelijke vegan cake die iedereen kan maken. Deze smeuïge cake is lekker fris door de citroen en je merkt écht niet dat er geen eieren of melk in zitten. Beloofd. Maak hem snel zelf en je zult overtuigd zijn!


Ingrediënten:

240 ml. sojamelk
5 ml. appelciderazijn
150 gram bloem
40 gram amandelmeel
10 gram bakpoeder
Snufje zout
150 gram suiker
70 gram kokosolie (gesmolten!)
Sap van een halve citroen
Druppeltje citroenolie*

*ik gebruik natuurlijke citroenolie, dit is heel geconcentreerd en koop je bij bakwinkels. Je kan ook citroen extract gebruiken, dit vind je o.a. bij sommige (natuur)supermarkten en de Tuinen.

Bereiding:

1. Zet de oven op 180 graden en vet een cakeblik in (dit kan met kokosolie maar ook gewone boter, wat je zelf makkelijk vind) en doe hier wat bloem overheen zodat de cake niet gaat plakken.

2. Meng in een kom de appelciderazijn en de sojamelk. Voeg de suiker, kokosolie, citroensap en citroenolie toe en roer deze met een garde.

3. Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout in een andere kom. Voeg dit dan toe aan het sojamelk mengsel en roer goed met een garde zodat je geen klontjes meer hebt.

4. Doe dit in de ingevette cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 35 minuten.




Simpel he? Hij is op basis van dit recept maar ik heb het iets aangepast. Ik vond deze cake onwijs lekker en ook bij collega's en familie viel hij goed in de smaak. Ik ga deze snel weer een keer maken, want je hebt binnen een mum van tijd een smakelijk plakje cake voor bij de koffie of mee naar het werk.

2 comments:

  1. Ah, ik wist niet dat het zo simpel was! Dit lijkt me zelfs voor mijn niet-vegan bakskills wel haalbaar.

    ReplyDelete
  2. Citroencake is echt life, wat heerlijk!

    ReplyDelete